Тас - кебап
	600 г свинско месо (агнешко, телешко, говеждо)
	50 мл олио
	25 г краве масло
	150 г (2 глави) кромид лук
	1 с. л. доматено пюре
	1 с. л. брашно
	1/2 ч. л. черен пипер
	1 ч. л. червен пипер
	1-2 зърна бахар
	магданоз
	сол
	3 с. л. зеленчуков или пилешки бульон
	200 мл горещ бульон или вода
	• Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г.
	• Посолява се, поръсва се с част от черния пипер и бахар (едро смлени или счукани) и леко се запържва в мазнината.
	• В същата мазнина, след изваждането на месото, се задушава дребно нарязаният лук, като се добавя малко бульон (3 с. л.).
	• Когато лукът омекне, се слага разреденото доматено пюре.
	• Сместа се задушава, докато остане почти на мазнина, след което се поръсва с червения пипер, разбърква се и се разрежда с горещ бульон или вода.
	• В получения сос се връща месото и се добавя останалият черен пипер (на зърна).
	• Съдът се похлупва с капак и се оставя на тих огън до омекването на месото.
	• 10-15 минути преди да се отстрани от огъня, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло.
	• Покрива се с капак и се оставя да къкри, докато се свърже сосът.
	• Готовото ястие се освежава с дребно нарязан магданоз.
	• Тас - кебапът се поднася с гарнитура от варен ориз с масло или с друг вид гарнитура. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







