Те са пухкави и мекички, а сърцевината им е пълна със сочна шунка и разтопен кашкавал: Царски понички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Те са пухкави и мекички, а сърцевината им е пълна със сочна шунка и разтопен кашкавал: Царски понички
Те са пухкави и мекички, а сърцевината им е пълна със сочна шунка и разтопен кашкавал: Царски...
admin
Добавена от: admin
10251
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

1 кг брашно

1 кубче прясна мая

2 ч.л. захар

2 ч.л. сол

200 мл прясно мляко

150 гр. размекнат маргарин

4 жълтъка

4 супени лъжици (препълнени) заквасена сметана

4 сварени и пасирани картофа със среден размер

За плънката:

200-300 гр. настъргана шунка/салам
200-300 гр. настърган кашкавал

Освен това:

олио за пържене

малко пармезан - за поръсване

* Белтъците могат да се добавят в плънката от шунка и кашкавал
 


Маята се захваа със захарта, млякото и малко от цялото брашно. Изчаква се да се активира. След това се замесва средно меко тесто с всички други съставки. Оставя се на топло да удвои обема си.

Втасалото тесто се прехвърля на набрашнен плот и се разтегля на кора с леко натискане на точилката. Дебелината на кората трябва да е колкото малкия пръст. В едната половина от кората се отбелязват кръгове с формичката, с която ще реже (може и чаша), а в средата им се поставя плънката, след което се прихлупва с другата половина от кората. Изрязват се поничките.

Оставят се да втасат върху набрашнена повърхност, покрити с чаршаф.

След това се пържат в предварително загрята мазнина със страната, която е втасала, нагоре (в олиото се потапя страната, която е отдолу). След това се обръщат и от другата страна.

Още топли се поръсват с пармезан или кашкавал.
Приятен апетит!

* Формичката, с която режете, трябва да бъде с остри ръбове. Предварително я потопете в брашно.

Трябва да има достатъчно олио в тигана, но не прекалено много - половината от поничката да бъде в олиото. Може да ги поливате с горещото олио, докато се пържат.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Не забравяйте да сложите клечка за зъби в олиото - така то по-малко ще загаря.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft