Тиквички, пълнени с ориз
	5 бр. (1 кг) тиквички
	1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
	1 връзка кромид лук
	1 ч.ч. (200 г) ориз
	1-2 бр. (100 г) домати
	1/2 връзка магданоз
	1/2 връзка копър
	1 с.л. (10 г) червен пипер
	1 с.л. (10 г) брашно
	2 бр. яйца
	1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
	сол
Тиквичките се остъргват, разрязват се на две половини и се издълбават с малка лъжичка. Осоляват се отвън и отвътре и се изпържват до златисто оцветяване. Лукът се нарязва на ситно и се задушава на тих огън в растителното масло. Прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен. След това се слагат доматите, магданозът и копърът, нарязани на дребно, солта, червеният пипер и малко топла вода. Сместа се посолява и се разбърква. Тиквичките се пълнят с оризовата смес, потопяват се откъм отвора в брашно и се пекат в умерена фурна или се варят на тих огън. Накрая се заливат със сос, приготвен от препеченото брашно, яйцата и киселото мляко.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







