масло - около 375 г краве, на стайна температура
	какао - 3/4 ч.ч. натурално + още 3 с.л. за формите
	вода - 1/2 ч.ч. вряща
	брашно - 3 ч.ч. пресято
	сода - 1 ч.л. за хляб
	сол - 1/2 ч.л.
	захар - 2 1/4 ч.ч.
	яйца - 4 големи
	ванилия - 1 с.л. течна
	прясно мляко - 1 ч.ч. пълномаслено
	прясно мляко - 500 мл, за крем Брюле
	захар - 1 ч.ч.
	яйца - 6 броя жълтъци
	желатин - 20 г
	сметана - 200 г сладкарска
	шоколад - 200 г горчив, за заливката
	масло - 125 г, за заливката
	Пресейте какаото в купа и го разбъркайте с горещата вода и го оставете да се охлади. В друга купа смесете пресятото брашно със содата и солта.
	В трета купа разбийте мекото масло с миксер на ниска скорост, докато се получи кремообразна смес. Постепенно прибавете захарта и бийте за около 5 минути. Следва да добавите предварително леко разбитите яйца при непрекъснато биене на ниска скорост. Накрая прибавете ванилията.
	Смесете прясното млякото с какаото с вода. Започнете да добавяте към маслената смес брашното и какаовата смес, като ги редувате на няколко пъти. Биенето продължава, докато всички продукти се смесят много добре.
	От тази смес се пекат 3 блата. Всеки блат се слага във форма с размер 24-26 см, застлана с хартия за печене, леко намазнена и поръсена с 1 с.л. какао. Печенето на всеки блат отнема около 35-45 минути в загряна слаба фурна, като готовността се проверява с клечка.
	За крем Брюле смесете прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и сложете да се вари на котлона до кипване. Разтворете желатина в малко вода до набъбване, разтопете го и при непрекъснато бъркане го добавете към другата смес. Оставете крема да се охлади добре.
	Слепете блатовете с крем Брюле, а отгоре залейте цялата торта с глазурата, приготвена от разтопените на водна баня 200 г натурален шоколад и маслото. Отгоре направете украса по желание. Блатовете се получават доста влажни и затова не е нужно да се сиропират. Оставете тортата да престои поне 2-3 часа, преди да поднесете.  

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








