Торта с йогурт крем и горски плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с йогурт крем и горски плодове
Торта с йогурт крем и горски плодове
admin
Добавена от: admin
40064
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Блат:
2 яйца
60 гр захар
55 гр брашно
Крем йогурт:
500 гр цедено кисело мляко
3 с.л. захар
1 капсула ванилия
1 пак. желатин
Освен това:
500 гр. смесени горски плодове - ягоди, малини, боровинки, къпини
сок от компот - за сиропиране на блата

Блат: Жълтъците на двете яйца се разбиват със захарта на гъст крем, след това към тях внимателно се прибавят разбитите белтъци и брашното. Тестото се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена форма за торта с ринг. Пече се на загрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовият блат се оставя да изстине, след което се изважда от формата. Прехвърля се върху тортена чиния и се стяга отново в тортения ринг. Сиропира се със сок от компот.
Желатинът се накисва в няколко супени лъжици вода - да набъбне, след което се разтопява на бавен огън (без да завира!). Цеденото мляко се смесва с ванилията, захарта и разтопения желатин. Сместа се разбърква хубаво. Половината от крема се излива върху блата в ринга и се заравнява. Отгоре се подреждат част от разполовените плодове и се заливат с останалия крем. Тортата се оставя в хладилник за 2-3 часа, докато стегне желатинът. Когато е готова, отгоре се подреждат останалите плодове и по желание се поръсват с пудра захар.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft