 
                
            за тестото:
	250 г брашно тип 00
	3 жълтъка 
	1 яйце 
	10 мл зехтин Екстра върджън
	2 с. л. вода 
	сол на вкус
за плънката:
	250 г спанак 
	250 г сирене Рикота
	50 г сирене Пармезан 
	20 г сушени домати
	1 скилидка чесън 
	1 яйце 
	2 с. л. зехтин 
	сол и черен пипер на вкус
	индийско орехче на вкус
за соса:
	80 г краве масло 
	2 листа салвия 
	сол и черен пипер на вкус
	настъргано сирене Пармезан за поръсване 
Всички продукти за тестото се разбиват в купата на кухненски робот.
След това се изважда върху кухненския плот и се размесва хубаво, докато се получи гладко тесто за тортелини. Ако е необходимо, се добавя малко вода.
От готовото тесто се разточва кора и с помощта на остър нож се разрязва на ромбове.
Наситнените домати и чесънът за плънката се запържват в сгорещения зехтин.
Прибавя се спанакът, предварително измит и отцеден. Овкусява се със сол, черен пипер и индийско орехче, сместа се прехвърля в купа и се оставя да изстине.
След това към нея се добавят сиренето „Рикота“, яйцето и настърганото сирене „Пармезан“.
В средата на всеки ромб се поставя по малко от плънката.
Тестото се прегъва по диагонал, краищата се залепват с малко вода и се завиват тортелини.
Варят се във вряща подсолена вода, докато изплуват на повърхността.
Маслото се за соса се сгорещява в тиган с наситнените листенца салвия и сосът се поръсва със сол и черен пипер.
Готовите тортелини се потапят в тигана със соса и хубаво се разбъркват. Поднасят се, поръсени с едро настъргано сирене „Пармезан“.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








