За тестото:
	3 чаши (360 гр.) брашно
	щипка сол
	1 чаша (250 мл) вода
	
	За плънката:
	6 - 7 стръка пресен лук, нарязан
	1 ч.л. морска сол
	1 с.л. сусамено олио, запържено
	За тестото: Смесете брашното и солта в голяма купа и направете кладенче в средата. Оставете водата да заври, махнете от огъня и изчакайте да спре да бълбука, след това излейте в кладенчето. Бързо омесете с дръжката на дървена лъжица. Щом сместа е достатъчно изстинала, за да се обработва с ръце, прехвърлете върху работния плот и омесете на гладко тесто. Покрийте и оставете да почива 30 минути. 
	За плънката: В малка купа смесете нарязания лук и морската сол и оставете настрана.
	Разделете тестото на 12 парчета, като работите върху набрашнен плот. Сплескайте всяко парче тесто с длани и го разточете на тънък четириъгълник. Намажете повърхността му със сусамено олио и поръсете със сместа от лук и сол. Навийте тестото на руло, след това го завийте отново откъм късия край, така че да се оформи нещо като охлювче, подпъхнете свободния край и сплескайте с длани до желаната дебелина. Повторете с цялото тесто и останалата плънка.
	Загрейте дълбок тиган с дебело дъно, налейте вътре малко олио, колкото да покрие дъното. Щом олиото се сгорещи, сложете една от обработените и сплескани топки тесто и изпържете от двете страни, докато станат златисти. Поднесете палачинките топли. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








