Удължават извънредната епидемична обстановка. Ето докога!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Удължават извънредната епидемична обстановка. Ето докога!
1866
Удължават извънредната епидемична обстановка. Ето докога!

 

Извънредната епидемична обстановка се удължена до края на месец юли. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на пресконференция на Националния оперативен щаб.

 

От областните щабове ще се изисква да засилят контрола и при необходимост да въвеждат засилени мерки в съответния регион.

„Препоръчваме да се намалят до минимум масовите мероприятия”, каза министър Ананиев.

 

Областните щабове трябва да засилят контрола на мерките на съответната територия и при необходимост да въвеждат нови мерки по региони.

Това означава, че в обласитте ще могат да се затварят зони и райони - огнища на COVID-19. "Ще им препоръчаме да се намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици има силно разпространение на вируса при масови мероприятия", каза здравният министър. Днес или утре той ще издаде заповед, с която ще определи европейските страни, тези от Шенген и трети страни, от които ще могат да влизат граждани в България. Също така и от кои страни гражданите, идващи у нас, подлежат на 14-дневна карантина.

 

 

63 са регистрираните нови случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. За изминалите 24 часа са направени 923 PCR теста. Починалите са петима. Излекуваните са 17. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft