Универсална рецепта за приготвяне на всякакъв вид сладко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Зимнина
Универсална рецепта за приготвяне на всякакъв вид сладко
Универсална рецепта за приготвяне на всякакъв вид сладко
alex
Добавена от: alex
10465
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

плодове 1 кг

захар 600-700 гр.

Как да си приготвите вкусно, ароматно сладко с минимално усилие и време? Тази рецепта за конфитюри е точно такава- проста и бърза. Не предвижда продължително топлинно третиране на плодове. За всеки, който оценява всяка минута от времето си - просто идеална!

Видът плод е от основно значение, силата на това сладко е най- вече за френско грозде, малини, ягоди, боровинки, касис, грозде. Благодарение на нежната топлинна обработка, плодовете перфектно задържат цвета, аромата и формата си. Безспорният плюс на шведското сладко е , че количеството захар в него не е чак толкова много и заготовките се съхраняват безпроблемно в килера при стайна температура.

 

Подготовка

Изберете плодовете, измийте и поставете в тенджера, за да приготвите конфитюра. С помощта лъжица намачкайте на каша  плодоветее. 
Поставете на огъня,  варете до кипване в продължение на 15-20 минути.
Извадете от котлона, добавете захар, бързо разбъркайте, докато захарта се разтвори. Сложете топлият конфитюр в стерилизирани буркани, затворете

рецепта за сладко

рецепта за сладко

рецепта за сладко

Когато конфитюрът се охлади, консистенцията става много подобна на желе, а нетечна. И това без добавяне на пектин и други желиращи агенти, имайте предвид. Ако харесвате бързи начини за правене на конфитюр , запомнете рецепта и я споделете с приятелите си!

Дай твоята оценка:
5 от 3 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft