Уханни ябълки, потопени в нежен крем върху хрупкава коричка - този сладкиш буквално ще ви разтопи от кеф!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Уханни ябълки, потопени в нежен крем върху хрупкава коричка - този сладкиш буквално ще ви разтопи от кеф!
Уханни ябълки, потопени в нежен крем върху хрупкава коричка - този сладкиш буквално ще ви разтопи...
admin
Добавена от: admin
2777
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 мл прясно мляко 
225 гр. захар 
2 пакетчета пудинг ванилия 
75 гр. масло 
щипка сол 
яйце
200 гр. брашно 
1/2 пакетче бакпулвер 
600 гр. ябълки 
2 супени лъжици лимонов сок 
250 гр. прясно сирене (тип Филаделфия, може и безсолна фина извара)
400 гр. заквасена сметана 
70 гр. мармалад от мандарина (кайсии и др.)
 

Първо сварете крема, за да може да се охлади. В тенджера на котлона сложете да заври 400 мл мляко. Смесете пудинга със 100 гр. захар и останалото мляко. Добавете бавно сместа към врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете крема да се охлади, като бъркате от време на време, за да не се образува коричка на повърхността.

В купа поставете брашното, яйцата, солта, маслото (на стайна температура), захарта и бакпулвера, и омесете тесто.

С набрашнени ръце притиснете тестото в по-малка правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. С вилица набодете равномерно.

ябълков сладкиш с крем

Ябълките нарежете на половинки, обелете и нарежете на филийки, но не докрай, за да могат да останат цели половинките ябълки. Поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмнеят.

Разбийте сиренето със сметаната и 50 гр. захар. Когато получите хомогенен крем, добавете лъжица по лъжица охладения пудинг.

Загрейте фурната на 190 градуса.

Излейте равномерно крема върху тестото, загладете и поставете половинките ябълки (като на снимката), след което ги натиснете в крема.

ябълков сладкиш с крем 1

ябълков сладкиш с крем 2

Сложете да се пече в предварително загрятата фурна около 70 минути.

В съд на котлона разтопете мармалада от мандарини (или по желание).

ябълков сладкиш с крем 3

Изпечения сладкиш извадете от фурната и намажете ябълките с разтопения мармалад с помощта на четка. Оставете хубаво да се охлади.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft