Лесен сладкиш с хрупкава коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесен сладкиш с хрупкава коричка
Лесен сладкиш с хрупкава коричка
admin
Добавена от: admin
31165
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

4 яйца
4 супени лъжици захар
400 грама брашно
250 грама масло (маргарин)
1 бакпулвер
1 ванилия
1 супена лъжица прясно мляко

За пълнежа:

250 грама захар
5 супени лъжици сладко от кайсии или праскови

100 гр. орехи

Разбива се маслото с 4 супени лъжици захар. Отделят се жълтъците от белтъците: жълтъците се прибавят към маслото, а след това се добавя брашното с бакпулвера. Прибавя се и 1 супена лъжица мляко и се смесва добре в маслената смес. Доомесва се на ръка и тестото се разделя на две части: едната половина се поставя в предварително намазнена тава за печене, а втората половина се поставя във фризера. 

За плънката: разбиват се белтъците с 250 грама захар + ванилията. Добавят се и 5 супени лъжици сладко от кайсии и накрая - смлените ядки. Плънката се нанася върху кората в тавата и след това замразената половина тестото се настъргва отгоре на едро ренде. Сладкишът се пече във фурната на 200 ºC около 30-тина минути.

След като изстине, се поставя в хладилник малко да се охлади и втвърди, и се сервира нарязан на големи правилни кубчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft