нахут - 2 ч.ч.
	лук - 2 глави
	чесън - 3 големи скилидки
	олио - 200 мл
	магданоз - 1 връзка
	кимион - 2 1/4 ч.л. млян
	кориандър - млян, на вкус
	сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
	черен пипер - 1/4 ч.л.
	сол - 1/2 ч.л.
	кисело мляко - 1 ч.ч.
	тахан - 2 ч.л.
	лимонов сок - 2 ч.л. 
12 часа преди да започнете да готвите ястието, накиснете нахута. Нахутът и останалите подправки се смесват и изсипват в блендер.
Блендирайте, докато се получи хомогенна смес, след което я оставете да престои 30 мин. От сместта се оформят плоски обли кюфтенца с големината на орех.
Оформените кюфтенца престояват около 15 минути. Изпържете кюфтенцата до златисто и след като ги извадите, ги отцедете върху слафетка.
За да приготвите соса смесете кисело мляко, тахана, лимоновия сок, скилидка счукан чесън и 1/4 ч.л. млян кимион. Отново използвайте блендер, за да пасирате тези съставки. Сосът се оставя за час в камера, за да стегне.
Кюфтенцата се сервират със соса.

                                
                            
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








