 
                
            200 гр суров нахут
2 средно големи глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
1/2 връзка магдоноз
2 супени лъжици брашно
1/2 ч.л. млян кимион
1/2 ч.л. червен пипер (може и лют)
на вкус - сол и черен пипер
по желание - кориандър
1 ч.л. бакпулвер
Накиснете нахута в с студена вода (нека количеството на водата да е поне двойно от нахута) и оставете да пренощува в хладилника. На следващия ден прецедете и измийте. 
В блендер поставете нахута, лука, чесъна и магданоза. Нарежете всичко, но без да става на каша. Структурата трябва да бъде зърнеста. 
Извадете сместа от блендера, добавете брашното, бакпулвера и подправките и разбъркайте. 
От сместа оформете кюфтета с диаметър около 4 см и ги сложете в дълбок тиган със сгорещено олио. 
Когато се зачервят добре от всички страни, ги извадете върху хартия, за да попие излишната мазнина. От тази доза излизат около 18 кюфтета.
 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








