Хайде на бухтичките! Най-лесната рецепта с кисело мляко - стават много и траят дълго:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хайде на бухтичките! Най-лесната рецепта с кисело мляко - стават много и траят дълго:
Хайде на бухтичките! Най-лесната рецепта с кисело мляко - стават много и траят дълго:
4495
Хайде на бухтичките! Най-лесната рецепта с кисело мляко - стават много и траят дълго:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Винаги ги правя в двойно количество, защото колкото и да приготвя, никога не ни стигат! Това е безценна рецепта за домашни бухтички ! Правя ги в два варианта, като и двете рецепти можете да прочетете по-долу. Пухкавите бухтички с кисело мляко  са чудесни за закуска или храна, която да вземете на работа.

бухти с кисело мляко

Пухкави бухти с кисело мляко

Продукти:

300 мл кисело мляко

600 г брашно

1/2 супена лъжица сода бикарбонат

1/2 супена лъжица сол

1 пакетче бакпулвер

Приготвяне:

В по-дълбока купа сложете брашно, след което добавете кисело мляко, сода бикарбонат, сол и бакпулвер. Замесете меко и гладко тесто. Разточете тестото на по-голяма кора с дебелина 1 см.

Разточената кора се нарязва на ленти, а след това напречно, странично, за да се оформят ромбове. Или ги нарежете във форма по ваш избор (със сигурност са много вкусни, независимо от формата).

пухкави бухти

Получените бухти се пържат в умерено загрято олио, а след това се редят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина от тях. Поднасят се със сирене и чаша кисело мляко или айран. 

Ако искате да похапнете наистина царски, то непременно опитайте и втората рецепта - за  бухтички с шунка и кашкавал :

бухтички с шунка и кашкавал

Бухтички с шунка и кашкавал

 

Продукти:

1 яйце

200 мл кисело мляко

400 г брашно

1 бакпулвер

1 чаена лъжичка сол

130 г сирене

130 г кашкавал

130 г шунка

1 чаена лъжичка риган

3 супени лъжици кетчуп

Приготвяне:

Настържете шунката, сиренето и кашкавала на ситно. От всички съставки се замесва хомогенно тесто, което разстиламе на кора върху набрашнена работна повърхност, с дебелина около 0,5 см. Кората се нарязва на кубчета.

Веднага се запържват в загрято олио за няколко минути от двете страни до хубаво зачервяване, след което се нареждат върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. 

Сервирайте топли, но са вкусни и охладени, с чаша кисело мляко, айран или напитка по избор.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft