Хлебни кнедли (Semmelknödel)
    
    
    
                
            
                18 Януари 2012
            
            
            25591
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	10 бр. кайзер питки (земели) - стари, сухи, поне от предния ден
	500 мл прясно мляко
	1/2 връзка магданоз
	1 глава лук
	1-2 ч.л. масло
	3-4 бр. яйца
	щипка прясно настъргано индийско орехче
	сол
	галета или брашно за сгъстяване
Нарязва се лукът на ситно и се задушава в мазнината до златисто. Магданозът се нарязва също на ситно, а хлябът на малки кубчета и всички продукти се разбъркват до получаване на плътно тесто за кнедли. Ако е малко рядко, може да се сгъсти с галета или брашно. Тестото се оставя да престои поне за 10 минути и след това от него се правят 8-12 кнедли които се пускат в слабо вряща подсолена вода и се варят 20 минути. Идеална гарнитура за печени меса със сосове.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








