Хлебче-пастърмалия - вадя две големи питки от една доза! Забравяш и пица, и пърленка - ТОВА е върхът!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хлебче-пастърмалия - вадя две големи питки от една доза! Забравяш и пица, и пърленка - ТОВА е върхът!
Хлебче-пастърмалия - вадя две големи питки от една доза! Забравяш и пица, и пърленка - ТОВА е...
853
Източник: За Жената
Хлебче-пастърмалия - вадя две големи питки от една доза! Забравяш и пица, и пърленка - ТОВА е върхът!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това хлебче-пастърмалия е чудесна идея за обяд или вечеря, когато всичко ви е омръзнало или просто нямате идея какво да приготвите. Формулата е добре изпитана - тънко тесто, върху което е наредена плънката, а след изпичане става вкусотия, достойна да се мери (че дори и да надмине на вкус) прочутата италианска пица или нашенската пърленка.

Вижте необходимите продукти и пълната рецепта:

Хлебче-пастърмалия

Продукти:

  • 400 г брашно
  • 1 чаена лъжичка сол
  • ½ прясна активирана мая
  • малко олио
  • 200 мл хладка вода
  • 2 стека, мариновани в мляко и олио, подправени със сушени подправки, черен пипер и малко червен пипер.

Приготвяне:

Първо активирайте маята: разтворете я в малко хладка вода с една чаена лъжичка захар и малко брашно, разбъркайте сместа до гладкост и я оставете на топло място за около 10 минути, за да се разпени.

След това, смесете останалите съставки в меко, лепкаво тесто.

Оставете го да втаса за половин час.

След това, върху добре набрашнена работна повърхност, тестото се оформя на плосък диск, подобен на хляб, и се разрязва по дължина, за да се образуват две парчета.

С набрашнени ръце оформете хлебчетата и ги прехвърлете върху набрашнена тава за печене.

Покрийте ги с малки парченца месо. Аз сложих пържола, която мариновах предната вечер - по една пържола за всяко хлебче.

хлебче с гарнитура

Снимка: YouTube

Върху така оформените хлебчета сложете парченца свинска мас или масло и печете около 10 минути в предварително загрята фурна на най-високата температура.

пастърмалия с месо

Снимка: YouTube

Преди края поръсете с настъргано сирене и върнете във фурната, докато се разтопи.

хлебчета със свинско и кашкавал

Снимка: YouTube

След като питките се извадят, краищата им се намазват с масло или маргарин, след което се покриват с найлонов плик, за да омекнат.

хлебче пастърмалия

Снимка: YouTube

Тогава стават меки като душичка и могат да се ядат след около 10 минути.

пастърмалия

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

пастърмалия рецепта

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft