Храните, които бронират дробовете срещу коронавируса и други дихателни заболявания:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Храните, които бронират дробовете срещу коронавируса и други дихателни заболявания:
6460
Източник: zdrave.to
Храните, които бронират дробовете срещу коронавируса и други дихателни заболявания:

За всички е ясно, че храната е един от ключовете към желязно здраве и имунитет. Заради обхваналата света пандемия от новия коронавирус безброй експерти съветват хората да се самоизолират и да мият ръцете си със сапун и вода.

Тези мерки несъмнено са полезни, но е добре да не забравяме, че болестта COVID-19 атакува дихателната система и затова трябва да се погрижим за белите си дробове , пише Medical Daily, цитиран от bg-voice.com.

Редица  предпазв полезни храни ат от дихателни заболявания. Ето  храните, които бронират дробовете  срещу коронавируса и други дихателни заболявания :

ябълка на дърво

1. Ябълки

Ябълките държат не само доктора далече, но и коронавируса. Това се дължи на фитохимикали, които могат да намалят възпалението и оксидативния стрес. Така могат да засилят белодробната функция.

 

листни зеленчуци

2. Зелени листни зеленчуци

Листните зелени зеленчуци като спанака, руколата и кейлът са пълни с полезни фибри, минерали, антиоксиданти и витамини и всички поддържат добрата форма на белите дробове.

зелен чай в чаша

3. Зелен чай

Зеленият чай е богат на полифеноли и антиоксиданти, които потискат растежа на раковите клетки в белите дробове. Редовното пиене на зелен чай също предотвратява развитието на хронична обструктивна белодробна болест.

чесън глава

4. Чесън

Чесънът притежава противовъзпалителни и антиоксидантни качества и може да помогне да предпазим белите си дробове от оксидативен стрес. Известно е също, че намалява риска от белодробен рак.

сьомга

5. Сьомга

Сьомгата е добър източник на противовъзпалителните омега-3 мастни киселини и може да помогне за здравето на белите дробове.

А има и отличен вкус.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft