 
                
            700 гр. тънки кори за баница
За намазване на корите:
400 гр. царевично брашно
200 гр. бяло брашно
1 и 1/2 пакетче бакпулвер
4 яйца
300 мл олио
800 мл газирана вода
450 гр. сирене или извара
За намазване на баницата:
1 яйце
Ако семейството ви е многобройно или ви дойдат скъпи гости, тази баница е идеална за закуска. 
Като количество баницата излиза много, а освен това и засища. С царевичното брашно се получава интересен вкус.
1. Яйцата се разбиват с вилица и към тях се добавят течните съставки. 
2. Сухите съставки се объркват в купа, след което с миксер се разбиват течните в сухите съставки. Накрая се добавя настърганото сирене или изварата. 
3. Върху голяма намазнена тава се слага една кора, след това малко от плънката, отново кора и така се редуват, докато се изчерпа целият материал. Плънката се нахвърля върху кората, а след това се размазва с четка равномерно навсякъде по кората. 
4. Последната кора се намазва с разбито яйце и се поръсва със сусам. 
5. Пече се на 200 градуса около 30 минути или докато се зачерви.
Забележка:
Използвайте тавата от фурната, т.е най-голямата която имате у дома и която отговаря на размера на корите.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








