Цял живот си бръснем грешно краката и после се чудим защо ни боли, а ето къде се криело всичко

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Цял живот си бръснем грешно краката и после се чудим защо ни боли, а ето къде се криело всичко
2607
Цял живот си бръснем грешно краката и после се чудим защо ни боли, а ето къде се криело всичко

Тялото на жената е  по-чувствително точно преди менструацията, докато е по-малко чувствително няколко дни след като приключи. Това е само един от начините за постигане на по-малко болезнена епилация, поради което трябва да изчислите дните и да действате по съответния начин. Що се отнася до епилацията, най-често срещаните методи са чрез използване на епилатори, кола маска и лазери. Общото между всички тях е, разбира се е болката.

 Представяме ви няколко важни предложения, които трябва да обмислите, преди да решите да започнете да се епилирате - това ще ви спести много неща!

 

1. Използвайте пяна или крем за тяло за по-гладко отстраняване.

Нанесете крем или гел върху тялото си, преди да започнете. По този начин космите и кожата са по-меки и епилацията става по-гладка. Ако искате да избегнете болка, не искате дехидратирана или суха кожа, защото това затруднява метода на епилатора за извличане на космите. Избършете внимателно пяната или крема и започнете процеса на епилация.

 

2.

Опитайте да епилирате под душа с помощта на водоустойчив епилатор.

Малко хора знаят, че най-добрият начин за постигане на бърза и безболезнена епилация е като я правите по време на душ с водоустойчиви епилатори. Космите са по-меки и порите се отварят . Освен това почистването е лесно и може да се извърши точно тогава и там. Освен това епилаторът работи на батерии, така че е компактен и можете да го носите със себе си при пътуване.

 

3. Използвайте скраб или спа ръкавица, за да ексфолирате няколко дни по-рано.

Ексфолирането няколко дни преди и след процеса помага за премахване на мъртвата кожа и може да извади врастнали косми, така че след това премахването да е по-лесно и безболезнено. Можете да направите естествен скраб за тяло, като смесите кафява захар с обикновения си душ гел или със зехтин, за да изгладите зоната. Използвайте ръкавица за баня, гъбата или ръцете си, за да изтъркате внимателно косматите зони 2-3 дни преди и след епилацията.

 

4. Избръснете космите си 2-3 дни преди това или ги подстрижете преди да започнете.

Чрез бръснене няколко дни преди епилацията елиминирате броя на космите, които ще бъдат епилирани. В резултат на това премахвате болката. Можете да опитате да епилирате отново на всеки няколко дни за останалите косми, което ще бъде лесно начало за вас. Или подрежете космите, преди да започнете процеса, за да избегнете болката при изтеглянето на по-дълги косми.

 

5. Изчакайте 6 до 8 часа, след като сте изпили кафе или кола

Тъй като  кофеинът е енергизатор, консумацията на кофеинови напитки непосредствено преди епилация може да увеличи усещането за болка. Така че, по-добре е да изчакате кофеинът да излезе от вашата система, преди да започнете процеса.

 

6. Вземете бърз душ или топла вана преди епилация.

Горещата пара и топлата вода отварят порите на кожата и омекотяват космите. Ако изберете да се къпете непосредствено преди епилация, веднага ще видите основна разлика по време на процеса. Болката ще бъде по-малко забележима и космите ще бъдат премахнати по-лесно.

 

7. Колкото по-голям е броят на пинсетите на епилатора, толкова по-малка е болката.

Ако използвате епилатор за епилация, изберете такъв с по-голям брой пинсети. Тези епилатори се нуждаят от по-малко удари, тъй като скубят голям брой косми наведнъж. По този начин можете да избегнете дразнене и пропуските са по-малко болезнени.

 

8. Изцедете косматия участък, който ще епилирате.

Всички знаят за техниката на разтягане, когато става въпрос за епилация. Но по-малко болезнен трик е вместо да опъвате кожата си, стиснете я. Това е изключително лесно да се направи: просто стиснете кожата в областта, която искате да епилирате, използвайки показалеца и палеца си. По този начин потискате рецепторите за болка и космите са по-лесно достъпни от епилатора, което прави удара безболезнен.

 

9. Избягвайте епилация точно преди или по време на менструацията.

Поради високите нива на хормоните тялото на жената има по-висока чувствителност точно преди и по време на менструално кървене. Най-доброто време за това е 3-4 дни след приключване на менструацията. Това означава, разбира се, че епилацията е по-болезнена през тези дни. Това обаче може да варира при различните жени.

 

10. Освободете напрежението и дишайте правилно.

По време на епилация, както при упражненията, правилното дишане има голямо значение. Не забравяйте да освободите напрежението, преди да започнете, вдишвайте и издишвайте естествено и по време на дърпането поемете силен дъх. Ако сте напрегнати, кожата ви ще бъде стегната и за епилатора ще бъде по-трудно да извлече космите по този начин, осигурявайки ви повече болка.

 

11. Разсейвайте се, като междувременно правите други неща.

Ако искате да намалите болката по време на процеса, един от най-добрите съвети е да  се разсейвате . Гледайте любимите си телевизионни сериали или пейте заедно по радиото. Можете също така да опитате чат-чат с приятели по телефона или дори по-добре: направете процеса с приятелка. Задържайки ума си, вие се фокусирате върху нещо друго, а не върху болката, която намалява количеството енергия, което мозъкът ви може да изразходва за нея

 

Бонус: Знайте кои области са най-болезнени и ги избягвайте.

Това не е вашето въображение; някои зони по тялото ви болят повече от други. Например, бикини линията и зоната под мишниците ни са най-болезнени. Ако имате ниска толерантност към болка, тогава е по-добре да избягвате използването на епилация в тези части и може би помислете за депилация вместо това.

Какъв метод използвате?  Споделете вашите тайни рецепти в коментарите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft