Бързи и вкусни сладкиши с череши

вход през zajenata.bg
24828

Черешов пай

ЗА ТЕСТОТО
брашно - 200 г, яйца - 1 бр.вода - 1/2 с.л., пудра захар - 30 г, масло - 150 г
ЗА ПЛЪНКАТА
череши - 1 к, гзахар - 85 г, лимони - 1 бр., нишесте - 2 с.л. царевично, ванилия - 1 с.л. есенция

Смесете брашното, маслото и пудрата захар и размачквайте с ръце, докато се получат еднородни трохи. По лесно става в кухненски робот. Добавете разбитото с водата яйце и хубаво разбъркайте отново до хомогенност. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете за половин час в хладилник.

Смесете почистените от костилките череши със захарта и настърганата лимонова кора в съд и го сложете на котлона. Добавете лъжица ванилия и бъркайте бавно за 5-10 минути.

Щом черешите започнат да омекват, добавете и разтвореното в лимоновия сок нишесте. Бъркайте и оставете да се сгъсти, така че да не се разтича в пая. Оставете сгъстените череши да се охладят добре.

Разделете тестото на 2 части - една по-голяма за отдолу и 1 по-малка за горната декорация. Разточете долната кора и я сложете в леко намазнена 20-сантиметра в диаметър тава, като покриете хубаво стените. Сипете черешовата смес.

Разточете по-малката част тесто и изрежете с назъбено ножче дълги ленти, които кръстосайте върху пая. Ако ви остане още от кората, разрежете я на малки квадратчета, които да наредите по периферията на пая.

По желание намажете отгоре пая с разбито яйце с лъжица прясно мляко и поръсите обилно със захар. Пъхнете черешовия пай да се изпече в умерено загряна фурна на 180 градуса до готовност. 

1 2 3 4 5 6 7
8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft