Чии мимики взаимства бебето?

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
За бебето
Чии мимики взаимства бебето?
3357
Чии мимики взаимства бебето?

Че бебетата имитират възрастните , ни е известно отдавна. Усмихваме се – и те се усмихват, отваряме широко очи, мигаме продължително, плезим се – и след време виждаме собствените си изражения на техните лица.

чии мимики взаимства бебето

Само че, какво установяват учените? Бебетата съвсем не имитират кой да е, а напротив внимателно избират на кого да подражават.

Според канадски психолози, малчо взаимства мимиките на човека , който буди доверие у него.

За проучването си психолозите наблюдават поведението на 60 деца между 13- и 16-месечна възраст. Част от тях били „подложени“ в участие на умишлен сценарий, в който трябвало да очакват невероятна играчка от празна кутия в действителност. Останалите били поставени в реална ситуация на получаване на подарък.

Сцените били разиграни повторно, като този път при поднасянето на пакетите даряващите извършвали определени жестове, след което учените проследили поведението на мъничетата .

Резултатите показват, че 61% от бебетата в групата на открилите приятна изненада в кутиите повтарят жестовете на даряващите. За сравнение, в другата група, на излъганите деца , този процент е наполовина по-малък.

Екип от американския Йейлски университет по-рано също представят тази способност на децата, още от кърмаческа възраст . Те са установили, че 6- и 10-месечните мъници могат да преценят характера на човека срещу тях от наблюденията си при контактите с него и да проявят предпочитание от кого да бъдат гушкани.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft