Шведски кифлички
    
    
    
                
            
                17 Юли 2013
            
            
            15891
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Маята се разтваря в прясното мляко. Яйцата се разбиват със захарта и се добавят към млякото. Разбърква се и се прибавят ванилията, кората от лимона и половин чаша олио. Постепенно се сипва брашно, като непрекъснато се бърка, докато се получи меко тесто, което може да се меси. Омесва се добре - около 20 минути. Тестото трябва да е меко! Завива се с кърпа за един час и се оставя да втаса. Подготвят се няколко тавички, които се намазват добре с масло или мас. Тестото се разделя на топки, всяка се разточва на кръг и се реже на триъгълници. В широката им част се слага малко мармалад, локум, сирене или шоколад и се завиват на кифлички. Подреждат се в подготвените тавички, оставят се да втасат още половин час, мажат се с яйце и се пекат.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








