Шеф Ангелов разказа за новия си проект и какво мрази да яде и да готви

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Шеф Ангелов разказа за новия си проект и какво мрази да яде и да готви
18817
Шеф Ангелов разказа за новия си проект и какво мрази да яде и да готви

Мариян Станков – Мон Дьо посрещна топготвача с карамелена торта с орехи и бадеми

Главният диригент в „Кухнята на Ада“ и водещ на световноизвестното състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen отдава на кулинарното изкуство над 25 години от живота си. Топготвачът даде интервю за рубриката „Вкусът на историите“ в сутрешния блок „Събуди се“, където издаде интересни тънкости от кулинарния занаят, разказа повече за най-новия си проект, в който влага цялата си страст, и сподели за какво мечтае в краткосрочен план.

За титлата „Най-добър готвач“

„Според жена ми и дъщеря ми категорично аз съм най-добрият готвач в България.

Даже в цялата Галактика. Има хора над моето ниво, има и такива под моето ниво, но равен с мен няма. Аз съм един единствен“, споделя шеф Ангелов.

Професията като житейски избор

„Баща ми ми подсказа професионалния път, по който поех. Имаше един момент, в който се бях разколебал. Тогава Господ ми прати Пламен Дойчинов, мой много скъп приятел до ден днешен. Понастоящем живее в САЩ. Беше готвач в посолството ни там. Изключителен кулинарен капацитет. Когато видя, че съм се разколебал, каза, че трябва да проведем разговор. Отдели ми пет минути, които прераснаха в пет часа. Изпихме няколко бутилки вино. Той ми каза: „Виж какво – аз съм готвач от 15 години. Работил съм с всякакви хора в различни държави, но такъв чешит като теб, готвещ с такава лекота, удоволствие и желание, не съм виждал. Ще те помоля да си помислиш няколко дни и да не се отказваш“, сподели шеф Ангелов.

Вкусът на детството

„Бягал съм от детската градина заради сутрешната закуска – попара.  Няма храна, която не бих опитал. Има ястия, които не бих приготвял, защото не ги обичам и не са ми вкусни. Например мляко с ориз „Сутляш“, крем „Малеби“, грис халва.“

Проект „Балкански деликатеси“

„Това е най-новата ми мисия. От две години и половина се опитвам да припомня на българите и да издигна отново на пиедестал българския street food. Кебапче, хлебче, лютеница, лимонада. Това са нещата, които навремето се продаваха във всяка „Бира – Скара“. Смятам, че бихме били много по-горди, ако предложим на идващите у нас чужденци, едно добро кебапче, вместо бургер, дюнер или сръбска скара или суши. Ние имаме наша кулинарна история по отношение на fast food. Има български вкус и трябва да се обърнем към него. Ще се чувстваме много по-горди. Както един италианец се чувства горд с пицата, ризотото и пастата си, както когато отидеш в Германия, ядеш най-хубавия къривурст, а в Япония поръчваш темпура или суши. Мисията, която съм си поставил не е никак лесна, защото този тип храна е много компрометирана. Да убедиш хората, че трябва да имат доверие и да търсят суровината преди вкуса, не е лесно. Всички знаем, че вкусът идва от солта и захарта. Всеки може да готви вкусно. Трудно е да готвиш качествено и вкусно с естествени суровини и минимум подправки. Това е висшият пилотаж в кулинарията.“

За страстта и мечтите в кухнята

„За да разберем защо един и същи човек може да приготви лоша, посредствена и отлична храна, трябва да се запитаме защо. Разликата е в страстта. Ако не влагаш страст по време на готвене и не влагаш цялата си енергия в това да се получи ястието, няма как да стане вкусно“, категоричен е шеф Ангелов.

„Краткосрочно мечтая проект „Балкански деликатеси на скара“ да докосне колкото се може повече хора. И колкото се може повече хора да започнат да търсят суровината и качеството, а не само вкуса“, допълва топготвачът.

Дай твоята оценка:
5 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft