Шоколадов коледен хляб по италиански - Panpepato

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Шоколадов коледен хляб по италиански - Panpepato
Шоколадов коледен хляб по италиански - Panpepato
admin
Добавена от: admin
4476
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

110 г кедрови ядки
70 г шоколад, нарязан на едро
150 г стафиди
300 г лешници, обелени
180 г бадеми, обелени
110 г смесени захаросани плодове
90 г брашно
250 г мед, течен (разтопете, ако е захаросан)
110 г орехи, нарязани на едро

Смесете в голяма купа, кедровите ядки, шоколада, стафидите, лешниците и захаросаните плодове и разбъркайте с ръце. Добавете брашното и разбъркайте така, че ядките и плодовете да се покрият с брашно. Изсипете меда и разбъркайте докато всичко се покрие с него. Добавете нарязаните на едро орехи и разбъркайте добре.
Напълнете съд със студена вода и го поставете близо до работния си плот. С мокри ръце, разделете сместа на две части и оформете на топки като притискате за да изкарате целия въздух. Поставете двете топки върху покрита с хартия за печене повърхност и оформете като купол (или като руло, по желание). Поставете в предварително загрята до 170 С фурна и печете около 1 час. Сладкишът трябва да стане тъмно златист. За да не прегори по време на печенето може да го покриете с алуминиево фолио или хартия за печене. След като изстине, съхранявайте завит в фолио или хартия. Сервирайте, нарязан на тънки парчета. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft