Шоколадов пудинг с грис
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            17923
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Шоколадът се настъргва на едро или се начупва. Млякото се сипва в тенджерка, прибавят се шоколадът, захарта, маслото и щипка сол. С постоянно бъркане се загрява до кипване и постепенно, на тънка струйка, се сипва грисът. Вари се на тих огън 20 минути, като се бърка постоянно, за да не се образуват бучки. Тенджерката се дръпва от огъня и леко се охлажда. Силиконова форма се топва в студена вода, в нея се изсипва пудингът и се поставя в хладилника. Обръща се в десертна чиния непосредствено преди поднасянето.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








