Този феноменален метод за отслабване донесе Нобелова награда на създателя си - помага дори на най-безнадеждните да отслабнат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Този феноменален метод за отслабване донесе Нобелова награда на създателя си - помага дори на най-безнадеждните да отслабнат:
5560
Този феноменален метод за отслабване донесе Нобелова награда на създателя си - помага дори на най-безнадеждните да отслабнат:

Често пъти мъчителният хранителен режим при диета и бавещите се резултати ни карат да се откажем и да изгубим всяко желание да отслабване. Ако сте имали такива моменти, тогава определено трябва да прочетете тази статия.

Спрете да се ограничавате в избора на продукти, не се страхувайте да изядете парче от любимия си шоколад и престанете да вините съпруга си, че носи бонбони, докато сте на диета! Научете как да ядете всичко и да отслабнете.

Японският учен Йошинори Осуми идва на помощ на жени по целия свят. Той успя да открие принцип на храненето, за който получи Нобелова награда в областта на медицината. Работата му е посветена на изучаването на аутофагията. Това е процес, който се случва в нашето тяло, когато от време на време гладуваме: клетките напълно рециклират всички стари ненужни натрупвания и се подмладяват.

японско отслабване

Какво представлява "процорец на храненето"

За да  започнете процеса на отслабване, подмладяване и изцеление на тялото, трябва да разберете какво представлява „ прозорецът на хранене “ и как той ви влияе. Това е времето между нашето първо и последно хранене за деня. Ако закусвате в 8:00 часа и вечеряте в 20:00 часа, прозорецът ви за хранене ще бъде отворен за 12 часа.

прозорец на хранене

Според проучвания, проведени през 2017 г., прозорецът трябва да бъде отворен за не повече от 6-8 часа. Този интервал намалява риска от диабет и затлъстяване.

За да потвърдят хипотезата си, учените решили да проведат експеримент, в който участвали 4 групи хора. Въз основа на обичайната диета на участниците в експеримента, изследователите съставили всяко меню според едно и също количество калории. Първата група ядяла в рамките на 12 часа, втората - на 8, прозорецът на хранене на третата група се стеснявал до 6 часа, а на четвъртата - само до четири.

Резултатите показали, че стеснението на прозореца на хранене е ключът към загубата на тегло: основната част от процеса на загуба на мазнини се случва през нощта, тогава гладът е притъпен, метаболитната гъвкавост се увеличава и количеството консумирана енергия намалява.

Намаляването на хранителния прозорец има благоприятен ефект върху организма като цяло: рискът от развитие на рак на кожата и гърдата се намалява, процесът на стареене се забавя, кръвното налягане се намалява, сърдечносъдовата система се нормализира и безсънието изчезва.

Съкращаването на хранителния прозорец също трябва да се извърши правилно. За да направите това, изберете подходящото време, имайки предвид циркадните ритми на тялото. Най-добре е да отворите хранителния прозорец сутрин, когато се освобождава хормон, наречен кортизол. Тогава се чувстваме най-енергични и искаме да ядем.

Вечерта, напротив, храненето не е желателно, тъй като вечерта се освобождава мелатонин. Тялото започва да се подготвя за сън, а храносмилането се забавя. Късната вечеря провокира сутрешната неработоспособност и униние, увеличава риска от развитие на диабет, затлъстяване и депресия.

За да се адаптирате към правилната времева рамка, следвайте тези  основни правила:

  • събудете се в 6-7 часа;
  • закусвайте не по-рано от 30-60 минути след ставане;
  • изчислете времето така, че работният ден да започва 2–3 часа след събуждането;
  • яжте добра закуска;
  • Намалете хранителния прозорец на 6-8 часа, без да изхвърляте нищо от обичайната диета.

Интересен факт: най-неистово ни се яде в 8:00, 13:00 и 19:00 часа. Ако решите да стесните хранителния прозорец и да не ядете след 16: 00-17:00, не се отказвайте от идеята си след първата молба на тялото да яде. Можете да изпиете чаша чай, айпят или вода и да изчакате 2 часа. След този период чувството на глад се притъпява .

Йошинори Осуми казва, че за 7-14 дни тялото ви ще свикне с този ритъм на живот и хранене. На сутринта ще почувствате прилив на жизненост и ще се отървете от вечерния прилив на глад. 

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft