Юфка с извара и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Юфка с извара и бекон
Юфка с извара и бекон
admin
Добавена от: admin
2995
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр. брашно
2 яйца
100 гр. сланина
200 гр. извара
200 гр. сладка сметана
сол 

Правим твърдо тесто от пресятото брашно, яйцата, малко сол и вода.
Оставяме 5 минути да почива, разточваме кора, дебела 2 мм, и изчакваме да изсъхне.
Нарязваме кората във вид на юфка, изсипваме я във вряща подсолена вода, в която сме прибавели 1 лъжица мас от разтопената сланина, и варим под похлупак.
Когато юфката изплува на повърхността, прецеждаме, оставяме да се отцеди и разбъркваме с 1 лъжица мас от разтопената сланина, 100 г сметана и половината от изварата.
Подреждаме юфката в затоплено блюдо, поръсваме с извара, заливаме с гореща сметана и пръжки от сланина.
Поднасяме веднага.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft