Пробиотиците се грижат за нашето здраве

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Пробиотиците се грижат за нашето здраве
5543

Пробиотиците са живи микроорганизми, чието благоприятно въздействие върху човешкото здраве е категорично доказано и клинично документирано.

В медицината отдавна е известно, че когато храносмилателната система е в оптимално състояние, това се отразява положително и на останалите системи в човешкото тяло. Организмът е тонизиран, а рисковете от развитие на болестни състояния намаляват значително. И тъй като всяка от „полезните” бактерии има свое специфично благоприятно действие, учените тепърва ще изследват огромното разнообразие от пробиотици, за да открият конкретната полза от всеки вид.

Засега не подлежи на съмнение, че пробиотиците подобряват имунитета и общото здраве на организма; успешно подпомагат лечението на стрептококови, стафилококови, микотични (гъбични) и други хронични инфекции, предпазват от нови инфекции; възстановяват нормалната чревна флора, което има ключово значение за правилното храносмилане; повлияват положително упорит запек;успешно лекуват разстройство с неясен произход или причинено от дисбактериоза в резултат на лечение с антибиотици;подобряват състоянието на отделителната и половата система; действат срещу някои видове кожни алергии и екземи; имат подчертан противотуморен ефект, представляват надеждна профилактика срещу различни видове рак; забавят стареенето.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft