Пробиотиците се грижат за нашето здраве

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Кои са най-добрите естествени източници на пробиотици
25855

Кои са най-добрите естествени източници на пробиотици

Кои са най-добрите естествени източници на пробиотици . Безспорно – млечните храни, по-точно – млечнокиселите продукти. Кисело мляко, кефир, прясно мляко с добавени пробиотици, айран, сладки ацидофилни млека (т.нар йогурт). По време на ферментацията пробиотиците променят вкуса, аромата и консистенцията на млякото. Млечните продукти, от своя страна, намалят въздействието на стомашния и жлъчния сок, като по този начин предпазват пробиотиците от стомашната киселина, така че да могат да осигурят безпрепятственото им придвижване до червата, където те напълно разгръщат лечебния си потенциал. Млечнокиселите храни съдържат лактобацилус ацидофилус, лактобацилус булгарикус, стрептококус термофилус; бифидобактерии, и др.

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft