Вкусни рецепти със свинско

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свински пържоли на фурна с ориз
179288

Свински пържоли на фурна с ориз

Продукти:
за 4 порции

* 4 свински пържоли
* 2 домата
* 2 моркова
* 1 ч.ч. ориз
* 1/2 ч.ч. бяло вино
* черен пипер
* сол
* 4 с.л. соев сос
* 2 с.л. брашно
* 1 ч.ч. вода
* 6 с.л. олио

Време за приготвяне:
80 минути

Рецепта за Свински пържоли на фурна с ориз:

Свинските пържоли (4 бр) се овкусяват със сол и черен пипер и се начукват. Поливат се със соев сос (4 с.л.) и се оставят за половин час в хладилник. След това се овалват в брашно (2 с.л.) и леко се изпържват в олио (6 с.л.). Подреждат се в тавичка. Морковите (2 бр) се нарязват на колелца и се задушават в мазнината, в която се е пържило месото, докато леко омекнат. Тогава се добавят оризът (1 ч.ч.), водата (1 ч.ч.) и виното (1/2 ч.ч.). Когато оризът поеме течността, се маха от котлона. Изсипва се върху пържолите и отгоре се настъргват доматите (2 бр). Ястието се залива с малко вода, колкото да покрие продуктите. Пече се на умерена фурна до готовност.

 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft