Пухкава баница с кайма, гъби и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пухкава баница с кайма, гъби и кашкавал
Пухкава баница с кайма, гъби и кашкавал
admin
Добавена от: admin
43834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400-500 г кори за баница
250 г гъби
250 г кайма
125 г масло
олио
черен пипер, сол
150 г кашкавал
1 глава лук
5-6 с.л. домати от консерва
За заливката:
4 бр. яйца
250 мл газирана вода
мак
или сусам за поръсване

Гъбите се нарязват на едро и се задушават в част от маслото. Лукът се нарязва на дребно и се запържва в малко олио, добавят се каймата, доматите и подправките. След като стане готово се добавят гъбите. Оставят се да се задушат заедно за 3-4 минути и се свалят от огъня. Корите се делят на 3 части. В намазана с олио тава се слага първата част от корите, върху нея се поставя 1/2 от плънката. Върху нея се поръсва 1/2 от настъргания кашкавал. Върху него се поставя втората част от корите и се изсипва втората част от плънката, която отново се поръсва останалия кашкавал. Поставя се третата част от корите. От яйцата и газираната вода се приготвя заливка, която се изсипва върху баницата. Върху нея се подреждат няколко парченца масло и се наръсва с мак или сусам. Пече се на умерена фурна до готовност.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft