Солени понички от тиквички

18 Юни 2014
1
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо се настъргва тиквичката на едрата страна на рендето. Не се прецежда от водата. Добавят се яйцето, брашното, бакпулверът, ракията и подправки по избор. Хубаво се разбърква, така че сместа да се хомогенизира.
Олиото се слага да се загрее в тиган и с лъжичка от сместа се гребват понички, които се пускат в сгорещеното олио. Пържат се до зачервяване от всички страни. Подреждат се върху хартия, която да попие излишната мазнина.
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари