Солени кексчета с кашкавал и тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Мъфини
Солени кексчета с кашкавал и тиквички
Солени кексчета с кашкавал и тиквички
admin
Добавена от: admin
17997
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 тиквички 
1 стрък праз 
1 яйце 
100 мл прясно мляко 
140 гр. брашно 
80 гр. кашкавал (настърган) 
1 чаена лъжичка бакпулвер 
малко масло 
4 супени лъжици олио 
малко сол, черен пипер

1. Тиквичките се измиват и обелват, след което се настъргват. Оставят се върху цедка, за да се отцеди водата. 
2. Празът се измива и нарязва на 8 парчета с размер от 1 сантиметър, а останалата част - на малки парчета. 
3. В малко олио (около 2 супени лъжици) се запържва празът за няколко минути. Добавят се тиквички и заедно се пържат още 5-6 минути. 
4. Посоляват се на вкус, поръсват се с черен пипер и се поставят в цедка няколко минути, за да изтече течността. 
5. В купа се разбиват яйцата заедно с млякото, 2 супени лъжици олио и сол на вкус. 
6. В друга купа се смесват брашното с бакпулвера и с настъргания кашкавал, и се добавят в сместа с яйцата. Разбърква се добре, за да не останат бучки. 
7. В сместа се прибавят и запържените тиквички с праз. 
8. Фурната се загрява на 180 градуса. Формичките за мъфини се намазват с масло и се пълнят с приготвена смес (до около 2/3 от обема им). 
9. Върху всяко мъфинче се поставя парче от нарязания предварително праз и се пече около 25-30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft