Сурова туршия рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Туршия с камби, карфиол и мед
548857

Туршия с камби, карфиол и мед

5 кг чушки камби
2 кг карфиол
1 кг моркови
1 връзка листа от целина
500 г захар
250 г сол
1.2 л оцет
2 с.л. мед

Камбите се нарязват на ивички , морковите на кръгчета, а цветното зеле се накъсва на розички. Всички зеленчуци и нарязаните листа от целина се смесват, поръсват се със солта и захарта и добре се разбъркват. Оставят се да престоят една нощ. На сутринта хубаво се изцеждат и зеленчуците се пълнят в буркани. Към изцедения сок се прибавят оцета и меда и се слага на котлона да заври. Оставя се да изстине и се заливат напълнените със зеленчука буркани. Стерилизира се само 1 минута и веднага се охлажда.

Количествата са за 12 компотени буркана тип Омния от 800 г.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Приготвяне на зимнина
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft