Първи признаци, че раждането започва

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Първи признаци, че раждането започва
11954
Източник: ohnamama.bg
Първи признаци, че раждането започва

В по-късните етапи на бременността си вероятно ще ви направят впечатление няколко промени, които представляват предшестващи симптоми за начало на раждането – може да забележите увеличено вагинално течение, внезапно желание да внесете ред в дома си (т.нар. синдром на гнездене) и по-чести Бракстън Хикс контракции.

Възможно е гърбът да ви боли повече от обикновено, тъй като бебето отива право към таза.

Първи признаци на раждане

Те могат да се различават при всяка жена, но някои от по-често срещаните признаци, които може да изпитате, са следните:

Падане на тапата – тя може да бъде желирана или слузеста, да излезе като едно петно ​​или на няколко пъти. Съвсем нормално е да загубите малко кървава слуз заедно с нея. Ако обаче кървите повече от това, свържете се веднага с гинеколога си.

Изтичане на водите – то може да се прояви под формата на струйка или изливане на околоплодна течност. Когато това се случи, трябва да се обадите на гинеколога си и да го уведомите.

Болка в долната част на гърба – те могат да наподобяват менструални спазми.

Счита се, че основните признаци са силни, редовни контракции, заедно с падане на тапата. Ако изпитвате тези симптоми, е много вероятно ранните етапи да са преминали и да настъпва раждане.

Когато водите ви изтекат

Ако това се случи преди началото на раждането, обадете се на гинеколога си за съвет – може да съществува риск от заразяване, щом водата, заобикаляща вашето бебе, вече я няма. При изтичане на водите някои жени усещат „отпушване“, но може да изпитате това като рукване или просто като малка струйка. Така или иначе, изтичането на водите е сигурен знак, че вашето бебе е на път.

Контракциите

Щом контракциите започнат, е полезно да определите времетраенето им преди да се свържете с гинеколога си, за да може той да прецени етапа от раждането, в който се намирате. Акушерите могат да кажат много, когато говорят с вас по телефона по време на ранен етап на раждане (от дишането, гласа и т.н.). Ако планирате раждане в болница, вероятно ще ви предложат да останете у дома, докато контракциите ви зачестят и се установи, че раждането наистина настъпва.

Вашият специалист може да ви предложи да отидете в болница за оценка, но дори и тогава не е изключено да се приберете отново вкъщи, докато дойде същинският момент на раждането. Това може да е истинска игра на чакане, затова ако имате възможност, опитайте да прекарате времето, правейки нещо, което обичате, изкъпете се или отидете на разходка (стига да се справяте).

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft