Седем признака, че може да имате пневмония

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Седем признака, че може да имате пневмония
72648
Седем признака, че може да имате пневмония

Пневмонията е инфекция в газообменните единици на белите дробове (алвеолите). Тези въздушни торбички се възпаляват, пълнят се с течност или гной, което предотвратява навлизането на кислород в кръвта.

 Тя се развива, когато защитните сили на организма са потиснати. Това се случва, когато нахлуващите патогени са твърде агресивни за него или проникват в големи количества.

В около половината от случаите подбудителите са бактериите, а в другата половина вирусите. Най-често срещаният тип пневмония се причинява от бактерията Streptococcus pneumoniae, която принадлежи към същото семейство, което причинява ангина при хората.

Сред вирусите грипът е ключов фактор за появата на пневмония. Новият коронавирус може, разбира се, също да причини пневмония, макар и с по-дълъг инкубационен период, отколкото при грип.

Седем признака, че може да имате пневмония като тя външно може да наподобява настинка. Ето най-често срещаните симптома:

кашлица,
диспнея,
болка в гърдите, усещана при дишане или кашляне
повишено отделяне на храчки в зелено, сиво или жълто,
повишена температура,
гадене, повръщане или диария
умора.

Как да различим пневмонията от настинката. Когато настъпи настинка, възпалено гърло или хрема, заедно с кашлица или треска, те обикновено преминават доста бързо. При пневмония тези симптоми остават постоянни за дълго време или дори стават по-тежки.

„Всички от време на време настиваме и кашляме. Ако състоянието ви е достатъчно леко, можете да изчакате една седмица, преди да посетите лекар. Но ако се влоши, трябва незабавно да се свържете с медицинско заведение. Влошаването означава значително повишаване на температурата, силно главоболие и силна болка в гърдите “, каза д-р Еделман, старши научен съветник на Американската белодробна асоциация.
Той съветва хората, които вярват, че имат коронавирус, да спазват същото правило. В този случай болките в гърдите, затрудненото дишане, усещането за бързо влошаване на здравето са сериозна причина за търсене на медицинска помощ.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft