Ето коя напитка намалява с 86 % риска от деменция!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ето коя напитка намалява с 86 % риска от деменция!
2400
Ето коя напитка намалява с 86 % риска от деменция!

Пиенето на чай може да намали риска от деменция с до 86 %, показва проучване.

Редовната консумация предлага известна защита срещу дегенеративното състояние на мозъка, установиха изследователите.

Според Световната здравна организация 55 милиона души по света страдат от деменция, като се очаква броят им да нарасне до 78 милиона до 2030 г. и 139 милиона до 2050 г.

За разлика от сърдечно-съдовите заболявания, превенцията срещу заболявания на мозъка е по-малко ясна. Но учени стигат до извода, че пиенето на чай може да намали риска от развитие на деменция. В проучване група учени от Националния университет на Сингапур изследват влиянието на редовното пиене на чай влияе върху появата на деменция.

Резултатите показват, че тези, които пият чай всеки ден, имат 50 % намаление на риска от развитие на деменция. За участниците, които имат гена APOE e4, който увеличава риска от развитие на болестта на Алцхаймер, ежедневната консумация на чай намалява вероятността от поява на заболяването с 86%. Екипът на учените, провели експеримента, възнамерява да проведе проучвания относно въздействието на азиатската диета върху когнитивното здраве на по-възрастните пациенти. Те се надяват, че ще успеят да проучат по-задълбочено ефектите на биоактивните съединения в чая, както и да оценят техните биологични маркери и да проведат рандомизирани контролирани проучвания.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft