Как да практикуваме джогинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Фитнес съвети
Как да практикуваме джогинг
20954

Джогингът може да се упражнява практически от всеки, на всяко място и по всяко време и също като ходенето пеш, това физическо натоварване тренира сърцето, укрепва мускулите, снема напрежението и стреса и помага да се избегнат различни видове заболявания като остеопороза, исхемична болест на сърцето, захарен диабет и др. Разбира се ходенето пеш е по-скоро разновидност на приятната разходка (което също има своите плюсове), докато джогингът е тренировка, изискваща сериозни усилия и самодисциплина.

Преимущества и недостатъци
Джогингът позволява да се достигнат същите резултати като при ходенето, но значително по-бързо. Недостатъкът на този вид физическа активност е рискът от травми, поради високата степен на натоварване, която пада върху мускулите и ставите. Загрявката и удобните спортни обувки, ще разрешат този проблем.

Разход на калории по време на джогинг
Количеството калории, което се изразходва по време на джогинг, зависи от интензивността и продължителността на тренировката. Според изследванията, човек с тегло 70 кг, бягащ със скорост 9 км/час, губи близо 12,5 калории в минута. На една и съща дистанция, човек с голямо тегло, движещ се с висока скорост, гори повече калории, в сравнение с по-леките и бавни бегачи.

Откъде да започнем?
Независимо на каква възраст сте, преди началото на тренировките, посетете вашия лекар! Убедете се, че нямате здравословни проблеми, които могат да се изострят от интензивните физически натоварвания.
Консултацията с лекар е особено необходима при наличие на сърдечносъдови заболявания в семейната анамнеза, а също така е важно условие за хората с наднормено тегло, пушачите, възрастните хора над 60 годишна възраст и страдащите от хронични заболявания като хипертония, исхемична болест на сърцето и захарен диабет.

Упражнения и фитнес
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft