Как да се подготвим за леко раждане

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Как да се подготвим за леко раждане
31460

Какви са нагласите ни към подготовката за раждане и какво всъщност е леко раждане можете да видите в първата част от поредицата, посветена на подготовката за раждане тук.
Какъвто и метод на раждане да изберете във Ваш интерес е да се подготвите за раждането. Психическата и физическа нагласа, която се състои главно в овладяване на техники за дишане, и различни техники за отпускане (релаксация) ще ви помогнат, когато дойде времето да участвате без паника в раждането на Вашето дете.
Всяка бременна жена е добре от рано да започне тази подготовка, защото за да се автоматизират и проявят в нужния момент, рефлексите трябва да бъдат добре затвърдени чрез многократно повтаряне през предхождащите раждането месеци. Има случаи, в които по медицински причини на бременната жена е препоръчано да лежи по време на бременността и тя няма възможност да прави упражнения и да тренира пози за раждане или да посещава курс за бременни, но дори в тази ситуация бременната жена може да упражнява техники за дишане и за релаксация, които могат спокойно да се правят в легнало положение без каквито и да било физически усилия.
Въпреки, че малко жени отделят нужното внимание на подготовка за раждане, всяка бъдеща майка мечтае да роди леко и безболезнено. Бедата е, че повечето бременни жени си мислят, че това дали раждането на детето им ще протече леко или не не зависи от тях, а от външни фактори и дори от късмета. На практика обаче късметът има много малко общо с раждането. Наистина факторите, които влияят при едно раждане са много и не можем да въздействаме на всеки един от тях, но водещите фактори, които оказват най-голямо влияние на родилния процес за щастие са изцяло под наш контрол и ако се подготвим адекватно за раждането, вероятно ще имаме „късмета” да родим леко.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременност и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft