До дни натрупва сняг 30 см

вход през zajenata.bg
За Жената
Новини
Времето Прогноза
До дни натрупва сняг 30 см
9343
До дни натрупва сняг 30 см

Вече имаме три последователни дни под 12 градуса. Студеното време ще се задържи.

Другата седмица вече може да имаме парно. Това заяви в ефира на "Здравей, България" климатологът Симеон Матев. 

По думите му 10-на дни ще бъде доста по-хладно от обичайното. На Балканите идва студен въздух, който понижава температурите с близо 7-8 градуса под обичайните за това време на годината", каза той.

"Днес и утре ще са дните с най-ниски средни температури, след това ще има леко повишение и следващата седмица отново ни чака застудяване. После ще започне плавен преход към по-високи температури, но все пак е октомври, не очаквайте кой знае какви градуси", каза Матев. 

Той предупреди, че захлаждането ще бъде придружено с валежи. "Те ще са обложни - дълги, досадни, есенни и наистина типични за сезона. Няма да има внезапни порои. До края на следващата седмица ще се получат доста прилични суми на валежа в рамките на 50-80 литра на квадратен метър", обясни експертът. 

По думите му най-малко ще вали в Североизточна България, а в Западна България и Рило-Родопската област ще има по-значителни валежи. "Сега е важно да вали заради земеделците. Този циклон идва съвсем навреме", уточни Матев. 

"Чакат ни ежедневни валежи до петък следващата седмица, след което ще започне постепенно разведряване", заяви климатологът.

По високите части от планините се очаква да се натрупа 20-30 и повече сантиметра сняг. Най-нетърпеливите ще могат да го изпробват още в неделя. 

"Циганско лято ще идва и тази година. След 26-и октомври слънцето е толкова ниско над хоризонта, че вече не топли. Тогава дните ще са слънчеви и приятни. Температурите стигат до 20 градуса, но сутрин си е хладничко", каза той.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft