1 капка в мушкатото и ще цъфти като лудо цяла зима

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
1 капка в мушкатото и ще цъфти като лудо цяла зима
13981
1 капка в мушкатото и ще цъфти като лудо цяла зима

Йодът за мушкатото е бустер, който активира защитните сили, увеличавайки броя на пъпките. Разберете кога и как да го използвате правилно.

Мушкатото е обичано, заради своята непретенциозност и красив цъфтеж . Но дори това лесно за поддръжка растение се нуждае от подхранване. Веднага ще разберете кога любимият ви здравец е капризен: той започва активно да увеличава зелената маса, оставяйки ви без цвят в продължение на няколко месеца.

Отложете прилагането на конвенционалните минерални торове до пролетта. През есента, за да стимулират растението, производителите съветват да се използва йод 

 

Защо йодът е полезен за мушкатото

Веднъж седмично растението се полива с разтвор на йод. Инструментът насърчава растежа на корените, които започват да усвояват по-добре и по-бързо хранителните вещества от почвата. Това веднага се отразява на външния вид на цветето.

Как йодът влияе 

листата стават месести, цветът им е по-интензивен
появата на дръжки се ускорява
броят на пъпките на дръжката се увеличава
цветът става отворен в ярък цвят и по-голям
времето за цъфтеж се удължава

Освен това йодът действа като антисептик за почвата . Предотвратява появата на кореново гниене, гъбички, вредители, предпазва растението от болести.

 

Как да използвам йод 

За да приготвите йоден разтвор за поливане на мушкатото добавете 1 капка йод към 1 литър вода, утаена при стайна температура, с помощта на пипета.

Важно ! Навлажнете и разхлабете почвата в саксията ден преди поливане с йоден разтвор. В противен случай рискувате да повредите корените.

 

За да нахраните едно растение, ще ви трябват около 50-100 мл разтвор - в зависимост от размера и възрастта на цветето. Опитайте се да не попада течността върху листата при поливане. Ако това се случи, попийте влагата с хартиена кърпа.

Към зимата преминете към редовно поливане с вода със стайна температура. След известно време вашият любим здравец ще ви зарадва с буен, обилен и дълготраен цъфтеж.

Успех и добро настроение“! Не забравяйте приятелите си любители на растенията: споделете с тях този полезен материал.

Дай твоята оценка:
3 от 5 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft