Умните и успешни готвачи нямат "златни ръце", както мнозина казват, а само са се научили на триковете, които улесняват работата им.

С помощта на тези няколко малки тайни, сега и вие ще готвите много по-лесно, по-бързо, а крайният резултат ще бъде много по- вкусен.
1. Как тортата да бъде мека и прясна дълго време?
На местата, където е отрязано парче сложете с клечки парчета хляб. Така хлябът ще се суши, а вътрешността на тортата ще остане прясна и мекичка

2.
Просто - поставете няколко парчета лимон под нея. Плюс това, вкусът ще бъде много по-добър.

3. Как бързо да нарежете картофите?
Използвайте метално острие за ябълки.

4. Как да обелите джинджифил без да се измъчите?
Вместо с нож, направете го с малка лъжичка.

5. Как яйцата да останат свежи по-дълго?
Преди да ги поставите в хладилника се намазват с малко олио, после ги подредете както обикновено.

6. Как да предотвратите скапването на бананите?
Бананите с покрит връх с фолио траят 3-4 дни по-дълго.

7. Как да стопите замръзналото масло?
Ако имате нужда от масло за намазване, а е втвърдени, сгреете чаша в микровълновата и захлупете парчето масло с нея. Изчакайте няколко минути и след това свободно мажете

8. Как бисквитите да останат хрупкави?
За да не попиват влага и да останат меки, поставете парче ябълка в съда, който ги съхранявате.

9. Как да махнете костилките на черешите и вишните?
Имате нужда само от обикновена стъклена бутилка и тръба. Номерът изглежда така:

10. Какво да правим с кристализираният мед?
Поставете медът в топла вода, само внимавайте водата да не попадне в него.















