10 минути и имате запас от МАСКАРПОНЕ за всичките си десерти: вече не го купувам от магазина - ДВЕ съставки и е готово за минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
10 минути и имате запас от МАСКАРПОНЕ за всичките си десерти: вече не го купувам от магазина - ДВЕ съставки и е готово за минути!
10 минути и имате запас от МАСКАРПОНЕ за всичките си десерти: вече не го купувам от магазина -...
1868
Източник: За Жената
10 минути и имате запас от МАСКАРПОНЕ за всичките си десерти: вече не го купувам от магазина - ДВЕ съставки и е готово за минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Миналата година, когато купих голямо количество сметана за разбиване на промоция малко преди празниците, сестра ми ме посъветва да си направя домашно маскарпоне с нея.

Бях много изненадана, че изобщо е възможно, но сестра ми ме увери, че е тествала тази рецепта.

Всеки може да приготви наистина вкусно маскарпоне само с 2 съставки.

Отлично като пълнеж за коледни десерти, но също така и като основа за солени пълнежи и като крем.

Ще издържи 5 дни в хладилник.

Как да си направим домашно маскарпоне?

Нуждаем се от:

  • 500 мл сметана за разбиване (около 33%)
  • 2 супени лъжици лимонов сок

Процедура:

Приготвянето е наистина лесно и ще ви отнеме само 10 минути .

Поставете цедка над купа.

Покрийте цедката с кърпа или тензух.

Изсипете сметаната в тенджера.

Започваме да я загряваме на слаб огън.

сметана в тенджера

Снимка: pixabay

Загрейте, като разбърквате от време на време, докато започнат да се образуват мехурчета по стените и от повърхността започне да излиза фина пара .

Ако имате кухненски термометър у дома, говорим за 80°C.

След това намаляваме пламъка до минимум.

Добавете лимоновия сок и продължете да загрявате (не кипвайте!!!), като бъркате непрекъснато, за около 10 минути, докато кремът се сгъсти леко.

Изсипете съдържанието на тенджерата в цедката.

сметана в цедка

Снимка: pixabay

Оставете да се охлади до стайна температура и охладете в хладилник за една нощ (поне 12 часа).

На следващия ден изсипете маскарпонето от тензуха в купа (кутия).

домашно маскарпоне рецепта

Няма разлика с това от магазина!

Може да се съхранява в хладилник до 5 дни в херметически затворен контейнер.

приготвяне маскарпоне

Снимка: pixabay

Не изливам суроватката, използвам я като съставка в тестото, когато меся домашни печива.

рецепта домашно маскарпоне

Снимка: pixabay

Отлична е и в тесто за палачинки, но също и в класически квасен хляб.

маскарпоне рецепта

Снимка: pixabay

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft