17-годишна родилка почина след като роди

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
17-годишна родилка почина след като роди
17002
17-годишна родилка почина след като роди

17-годишната Мария Д. е починала след раждане в болницата в Панагюрище, съобщи бащата на починалото момиче Огнян Янев, цитиран от Радио "Фокус" - Пазарджик.

Той обясни, че дъщеря му е постъпила в лечебното заведение на 27 ноември.

Родила е момченце чрез секцио.

"След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. Кръсти детето на моето име - Огнян.

На другия ден отидохме на свиждане. Тя видя бебето, радваше се, беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре.

Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле. Ходих в кабинета на лекаря, който беше водил раждането, за да му кажа, че тя не е е добре. Той ми каза, че тя е здрава и няма да има проблеми.

Освен това ми каза да дойда сутринта, за да се уверя, че е здрава. Прибрах се вкъщи, на следващия ден сутринта се обадиха от болницата, за да ни кажат, че Мария е починала", каза също Янев.

Той допълни, че не са им позволили да я видят, не им е обяснено и от какво е починала.

"Обадиха ми се от Пловдив, че тялото е там в моргата на болница "Свети Георги". Там се молихме на лекарите да ни позволят да я видим, но отново не ни разрешиха", каза също Янев.

Бащата уточни, че е получил обаждане и от разследващ полицай, който е обяснил, че засега не могат да погребат детето си.

От болницата в Панагюрище коментираха случая с починалата Мария:

"МБАЛ „Уни Хоспитал“ - Панагюрище, изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Д. на нейните близки, съобщиха от лечебното заведение.

Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива.

Близките са уведомени своевременно – рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието ѝ не могат да бъдат давани."

Образувано е досъдебно производство по случая с починалата 17-годишна родилка в болницата в Панагюрище. Това каза говорителят на Окръжна прокуратура - Пазарджик Пламен Пантов.

Той обясни, че е извършен оглед от следовател, иззети са медицинските документи, свързани с лечението на починалата жена.

„Назначена е комплексна експертиза от 3 вещи лица, която да определи причините за настъпването на смъртта. Същата не е изготвена и за по-нататъшния ход на разследването трябва да се изчака резултата от нея", коментира Пантов.

Той допълни, че докато не стане готова експертизата, тялото на 17-годишната Мария Д. няма да бъде освободено.

„Разбираме, че на хората им е тежко, но трябва да приключи експертизата. Очакваме до две седмици това да стане", уточни Пантов.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft