3 прости метода да изчистим купешкото пиле от антибиотиците и хормоните:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
3 прости метода да изчистим купешкото пиле от антибиотиците и хормоните:
19158
3 прости метода да изчистим купешкото пиле от антибиотиците и хормоните:

Колкото и да не ни се иска да е така, вече не можем да бъдем сигурни в качеството на пилешкото , което купуваме от магазина. Дори от етикета да ни уверяват, че е отглеждано без хормони и антибиотици в храната, винаги имаме едно наум и в повечето случаи - не без основание.

В големите птицеферми хранят птиците с фуражи, които съдържат солидно количество хормони - благодарение на тях пилетата и пуйките наддават добре и за кратко време достигат нужното тегло. А съвсем естествено е птиците също да се разболяват и тогава те, също както и хората, се лекуват с антибиотици, които остават в тялото им поне 7-10 дни след прилагането.

пиле с хормони

Можем ли тогава да бъдем сигурни, че месото, което ни предлагат в супермаркета, действително е напълно чисто? Естествено - не! Да, но как тогава да се сдобием с наистина качествено пилешко месо, при условие, че нямаме баба на село, която да гледа кокошки?

Днес ще ви представим трите най-лесни метода , с които да изчистите пилешкото от антибиотиците и хормоните

Естествено, няма как да изчистим месото на 100% от хормони и лекарства, но все пак може да опитаме да премахнем повечето от токсините и отровите в него.

Първи метод

пилешки бульон

Сварете пилето и веднага изхвърлете пилешкия бульон. Да, той е безценен за супа и ред други вкусни гозби, но повярвайте, ако пилето не е отглеждано от вас или вашите роднини на правилната диета, няма защо да се възползвате от този бульон. В най-масовия случай той просто ще навреди на тялото ви.

Втори метод

пиле без кожа

Не готвeте цялото пиле! Отстранете внимателно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват повечето токсини. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.

Трети метод

солен разтвор

Пригответе си следния разтвор: 1 литър чиста вода, 2 супени лъжици сол и сока от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на поне 2 часа. След това изцедете старата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа. Също така месото може да се накисва в минерална вода. Този метод не само намалява съдържанието на антибиотици и хормони в месото до минимум, но също така омекотява пилето. Едва след подобно дълго накисване може безопасно да пристъпите към готвене с месото.

Дай твоята оценка:
2 от 7 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft