5 груби грешки в разресването на косата, които я карат да страда и окапва:

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
5 груби грешки в разресването на косата, които я карат да страда и окапва:
753
Източник: i-woman
5 груби грешки в разресването на косата, които я карат да страда и окапва:

Всички знаем, колко е важно разресването на косата , за да бъде тя здрава и красива. Но не е достатъчно просто да прекараме гребена или четката през кичурите.

Оказва се, че често от незнание допускаме груби грешки при разресването , които след това ни костват проблеми като косопад и цъфтежи, например. Ако искате да се радвате на здрава и красива коса, НЕ правете следните грешки при ресането :

грешки при ресането на косата

1. Решете косата си в грешната посока

Започвайки от корените и сресвайки надолу до краищата, вие издърпвате косата от фоликула, като това води до накъсване. По-правилно е да решите косата си от долу нагоре. Най-добрият начин е да я разделите на малки сектори и постепенно да премахвате заплитанията, стигайки до корените. 

2. Решете само краищата

четка за коса

Макар че е по-добре да решите косата от краищата нагоре, това не означава, че трябва да избягвате върха на главата. Скалпът ви произвежда богати на хранителни вещества масла, които са от съществено значение за красотата и здравето на косъма. Разпределението на тези масла до краищата ще придаде блясък на косата. Също така, когато се решите, правите нежен масаж на скалпа, което от своя страна увеличава притока на кръв и стимулира растежа на косата.

3. Използвате грешна четка

гребен за къдрици

Ако имате чуплива и къдрава коса, заложете на четка тип "гребло", тъй като така по-лесно ще я разрешете. Ако е тънка и без обем, четка с естествен косъм нежно ще се плъзга по косата, без да я уврежда. Може също така да използвате спрей за по-лесно разресване, ако косата ви е непокорна.

4. Прекалено често се решите

четка гъста коса

Енергичното сресване на косата твърде много пъти на ден може да я отслаби и да причини накъсване. Вместо това се съсредоточете върху качеството на сресването, а не върху броя на разресванията. И независимо колко добра е техниката ви, редовно почиствайте четката/гребена си. Ако използвате мръсни, вие разнасяте по косата си стари продукти и мъртва кожа. За да почистите четката си - първо премахнете космите, сложете малко течен сапун, измийте добре под течаща вода, след което я оставете да изсъхне върху кърпа.

5. Използвате една и съща четка на мокра и суха коса

ресане мокра коса

Мократа коса по-лесно се накъсва, тъй като косъмът се изпълва с влага, опъва се, става по-слаб и по-склонен към начупване. Най-добре, косата решите мокра коса, използвайте гребен с широки зъби.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft