5 сериозни атипични симптома на Ковид, за които никой не подозира:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
5 сериозни атипични симптома на Ковид, за които никой не подозира:
15359
Източник: blitz.bg
5 сериозни атипични симптома на Ковид, за които никой не подозира:

Сигурно вече и децата ни знаят най-изявените симптоми на коронавируса - чуваме за тях всеки ден по новините. Висока температура, болки, силна умора, загуба на обоняние и вкус, задух...

Лекарите от Великобритания обаче са открили някои нетипични симптоми , за които малко хора говорят, но те могат да станат категорични признаци на инфекция .

пръсти на Ковид

Първо се появяват кожни обриви, наречени „пръсти на COVID-19“.

По краката и ръцете се наблюдава зачервяване, подобно на измръзване. За цялото тяло могат да се появят червени петна и малки подутини. Някои пациенти са имали червени и сини шарки по телата си.

кожен обрив Ковид

На второ място, човек страда от липса на кислород, въпреки че самият той не подозира това. Органите започват да получават недостатъчно и в резултат работата им се нарушава. Нашият мозък консумира по-голямата част от кислорода, така че е възможно психично разстройство и като цяло нарушение на мозъка.

очи Ковид

Трето, проблеми с очите. Много пациенти са забелязали промяна в цвета на очната мембрана от бяла до червена. Понякога очите са сълзели. Учените свързват дразненето на очите с влиянието на вируса върху ACE2 рецепторите, чрез които инфекцията попада в белите дробове, червата, бъбреците и т.н.

Четвърто, чести стомашно-чревни разстройства. Пациентите страдат от диария, гадене, повръщане. Апетитът почти винаги изчезва.

загуба на коса Ковид

Пето, загуба на коса, свързана с телогенен отток. Това е състояние на скалпа, което се характеризира с загуба на коса.

Когато нивата на стрес са високи, тялото започва да поддържа основни жизненоважни функции, които не включват косата, каза Сюзън Маси от Медицинския център Wexner на държавния университет в Охайо. Ниската плътност на косата понякога продължава дори след възстановяване.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft