6 симптома на "тихата" пневмония, които не трябва да пропускате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
6 симптома на "тихата" пневмония, които не трябва да пропускате!
7315
6 симптома на "тихата" пневмония, които не трябва да пропускате!

Повечето от обикновените настинки и респираторни инфекции отминават лесно и завършват бързо, но за съжаление, понякога болестите на горните дихателни пътища могат да се превърнат в пневмония. И, което е особено опасно, в някои случаи не е толкова лесно да се разпознае пневмония. 

Ето шест ключови признака на латентна пневмония, които могат да ви помогнат да идентифицирате заболяването си и да предприемете действия възможно най-бързо.

Сърдечна честота

Първото нещо, което трябва да ви предупреди, е повишената сърдечна честота. Измерете пулса и ако той е по-висок от 100 удара в минута, консултирайте се с лекар - може да имате пневмония.

Болки в гърдите

Ако инфекцията премине към белите дробове, могат да се появят болки в гърдите. Най-вероятно усещате неприятни усещания и дори болка по време на пристъпи на кашлица, но ако болката продължава дори след пристъпа, незабавно се консултирайте с лекар. Може би инфекцията се е разпространила в белите дробове!

„Мокра“ изтощителна кашлица

Всъщност кашлица, при която храчката се отделя, е доста добра, тъй като помага на тялото да се освободи от слузта. Но ако кашлицата е постоянно мокра, храчките излизат, но не носят усещане за облекчение (поне за кратко време), трябва да посетите лекар възможно най-скоро - изтощителната кашлица може да е симптом на пневмония.

Храчки с кръв

Ако храчката, която излиза с кашлицата, е оцветена с кръв или просто има ръждив оттенък, това е знак, че инфекцията е навлязла в белите дробове. Спешно отидете на лекар - това е много сериозен знак.

Втрисане

Втрисането и треската са най-сигурният признак на пневмония. Не го пренебрегвайте и не „сваляйте“ повишената температура - незабавно се консултирайте с лекар.

Трудно дишане

Затруднено или плитко дишане е друг симптом на пневмония, който е важно да не пропуснете. По правило се появява, когато инфекцията вече се е разпространила доста дълбоко в белите дробове и е необходима линейка. В противен случай достатъчно количество кислород ще престане да постъпва в кръвта и може да се появи виене на свят и дори загуба на съзнание.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft