7 неща в дома ви издават, че сте мърла. Дано не се разпознаете!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
7 неща в дома ви издават, че сте мърла. Дано не се разпознаете!
8922
7 неща в дома ви издават, че сте мърла. Дано не се разпознаете!

Не, това не са планини от мръсни чинии и петната по тоалетната. Има на пръв поглед фини признаци, които показват, че жената е изоставила грижите за дома си. Представяме ви 7-те най-безкомпромисни опции. Надяваме се да не се разпознаете.

1. Петньосани кърпи

Кухнята, банята, кърпите за лице и дори за крака трябва да бъдат чисти, ароматни и меки. Упоритите петна от мазнини или козметични продукти трябва да бъдат отстранени заедно със самата кърпа. В противен случай имиджът на добра домакиня ще бъде напълно съсипан. 

2 Пръсти по огледалата

Ако в къщата има деца, тогава много може да се прости. Огледалата (и други лъскави повърхности) обаче трябва да се поддържат чисти. Изобилието от отпечатъци (понякога „шоколад“ или „пиле“) ще показва, че жената се е отказала от комфорта и добрата домакиня никога няма да направи това.

3 Сухи цветя

Дори най-оригиналната саксия няма да спести стърчащ сух храст от нея (освен ако, разбира се, това не е икебана). За да доведете растението до това състояние, трябва много да се постараете. По-добре е веднага да се отървете от мъртвото дърво и да адаптирате саксията за нещо друго. Такъв, който не изисква "нечовешки" усилия под формата на поливане два пъти седмично. 

4 Мръсен под

Ако гостите са свалили обувките си и се е оказало, че са с черни чорапи, време е домакинята да се напрегне: това е тест. Разбира се, най-вероятно не беше планирано. Но щом върху материята се появят бели следи от прах или, което е още по-лошо, косата се залепва по чорапите, можем да предположим, че изпитът е провален. 

5 Лабиринт от кабели

Няма значение къде се е образувало - на пода или на масата. Интернет е пълен с лайфхакове за това как да скриете кабелите, тъй като гледката на заплетени кабели може да съсипе дори и най-изискания декор в къщата. 

6 Мръсотия на трудно достъпни места

Идеалната домакиня ще бъде „издадена“ от липсата на прах по рафтовете за книги, кухненските модули и картините. Измитите вентилационни решетки и контакти ще бъдат още един показател, че жената добре наблюдава къщата. Висш пилотаж е чистият под под хладилника. 

7 Естетичен боклук 

Красиви, но празни бутилки за парфюми, оригинални (и отново празни) бутилки, в които някога е било съхранявано нещо опияняващо, сладка кутия за бонбони - целият този боклук (нека го наречем със собственото му име) ще разкаже за това какво е имало в къщата, но - уви! - показват и лоша домакиня. Освен това всички тези ненужни неща не само затрупват къщата, но и развалят нейната енергия. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft