7-те ранни признаци на рак, които са най-лесни за пропускане!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
7-те ранни признаци на рак, които са най-лесни за пропускане!
9512
7-те ранни признаци на рак, които са най-лесни за пропускане!

Успехът на лечението зависи от ранната диагноза.

Ракът е заболяване, чийто успех е почти 100% зависим от степента на откриване на заболяването. Повечето от известните злокачествени тумори могат да бъдат излекувани, ако са открити в ранните стадии на заболяването, но проблемът е, че много от тях се развиват "тихо", без да дават сигнали или се маскират като симптоми на по-безвредни заболявания. 

УПОРИТА КАШЛИЦА ИЛИ ДРЕЗГАВОСТ НА ГЛАСА

В повечето случаи кашлицата не е свързана с рак.

Но постоянна кашлица, която също е придружена от дрезгав глас, може да означава, че започва рак на белия дроб или ларинкса. Консултирайте се с Вашия лекар и попитайте за рентгенография на гърдите или ЯМР на гърдите, за да се уверите, че няма тумори.

ПРОМЯНА НА РАБОТАТА НА ЧЕРВАТА

Ако почувствате затруднения при изпразването на червата, ако изпражненията ви са по-обилни от обичайните или са деформирани, това може да е проява на някакво изменение, което предотвратява нормалното изпразване на червата. Имайте впредвид, че както показват проучванията, именно диетичните нарушения най-често провокират развитието на тумори в ректума. Посъветвайте се с Вашия лекар и ако е необходимо, направете колоноскопия, за да сте сигурни, че червата Ви са добре.

ПРОМЕНИ В РАБОТАТА НА УРИНАРНАТА СИСТЕМА

Първият и най-важен знак, който по никакъв начин не може да бъде пренебрегнат, е появата на кръв в урината. Това може да е проява на инфекция на пикочните пътища, но този симптом може да предупреди и за рак на бъбреците.

ПОСТОЯННА НЕОБЯСНИМА БОЛКА

Тежката или постоянна болка сама по себе си не означава непременно рак, но във всеки случай това е причина да се консултирате с лекар възможно най-скоро. Ако постоянно чувствате болка в някаква област, дори и да не е много силна и да не пречи на ежедневието, не забравяйте да се консултирате с лекар.

КЪРВЕНЕ

Кървенето, което не е свързано с менструалния цикъл, е причина незабавно да се консултирате с лекар. Много често по този начин се диагностицира ракът на маточната шийка или на яйчниците. А ректалното кървене може да е признак на тумор в червата. По принцип, ако забележите кръв на бельото, незабавно се свържете с Вашия лекар.

ЗАГУБА НА ТЕГЛО

Не бързайте да се радвате, ако сте загубили тегло, без да полагате усилия - най-често това е симптом на всяко нарушение във функционирането на тялото. И, за съжаление, много често това може да означава развитие на тумор. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, ако теглото Ви по-малко и не сте променили хранителните си навици или начин на живот.

ТРУДНОСТИ ПРИ ПРЕГЛЪЩАНЕ

Този симптом може да предупреди за ларинкса, хранопровода или тумора на щитовидната жлеза. Във всеки случай, ако почувствате бучка в гърлото, не забравяйте да се консултирате с лекар.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft